pátek 14. října 2016

Polyamorní demagogie na iDnes

Dámy a pánové, sedla na mne múza. A protože jsem supa hipsta bloga, píšu z CAFÉ BARU! Ou jé. Úplnou náhodou totiž potřebujeme k řešení jedné věci notebook, a přestože to momentálně vypadá tak, že Áďa se sice trošku nudí (ano, hraje si na telefonu, čte si a brblá), a já si datluju do notebooku. A popíjíme čajíček s rumem. Protože zdejší bar má, jak nám bylo sděleno, ÚROVEŇ, nemáme ho s Tuzemákem. Jaké (ne)zklamání! ♥
Ale k věci: na ONADNES, jsem narazila na článek o polyamorii. Respektive na příběh jednoho amerického páru/ trojice. Co mne však zaráží, jsou komentáře pod ním. Rozhodně doporučuji si přečíst diskuzi. Článek jako takový je o tom typu vztahu, o jakém tu píšeme my. Jaký chceme my. Takže jestli po přečtení článku budou nejasnosti, neváhejte nás kontaktovat. Pokud jste stydlín či stydlína (v případě nevyjasněné identity stydlíno), počkejte si, než o tom sami napíšeme, nebo počkejte než vás zvědavost začne hryzat až příliš a neváhejte nás jakkoliv kontaktovat!
No a o čem tedy chci psát? Nepředpokládám, že někdo z diskutujících by si můj článek přečetl, přesto však mám jakousi potřebu vyjádřit k některým příspěvkům svůj názor. A kde jinde než zde (ano, přímo v tamté diskuzi, ale jelikož iDnes je jako STB a moje opravdu normální jméno a příjmení označil za neobvyklé, chce po mne kopii občanky. Tůdle, i v bance si to musej opisovat!).

Rozjedem to něčím milým:
Víc takových Zdeňků, prosím. O terminologii se dohadovat nebudu, pojem sdílené manželství zní trochu šíleně, ale zrovna já mám co povídat. Každopádně to je jeden z mála milých komentářů a díky bohu za něj!



Nope, stačí jedna a další už je v pohodě (náš případ, víceméně). Ono to není tak těžké, dnes jsou lidé ochotni se nad danou problematikou zamyslet a doba nám přeje.



Jo, asi tak jako je otázkou času, kdy si vjedou do vlasů pán a paní. Lesbické vztahy snad nemohou být až do konce života? Heh?


Opravdu? Opravdu jsou muži jako zvířata, že nedokáží své pudy kontrolovat? Nebo začneme provádět malou potřebu uprostřed místnosti, protože to na nás teď přišlo a záchody nemáme geneticky dané? No tak… A opravdu do toho budeme tahat uprchlíky? Co třeba se podívat na rozdíly mezi polygamními vztahy kde jsou všichni dobrovolně a z lásky, a těmi, kde to určili rodiče? Jo, být nadrženým samcem a stará se na mě tvářit jak na pytel exkrementů, jsem taky frustrovaná. Jasně že jo. Ale když jsou všichni ve vztahu dobrovolně, proč by někdo měl být agresivní a bojechtivý když je spokojený? (Doufám že pochopíte myšlenku i s mou mizernou formulací.)


Přečtěte si článek: děti jsou spokojené a všechny tři rodiče mají rádi. Mají milující rodiče, kteří jsou všichni spolu a šťastní. To je více, než mají děti rozvedených manželů.


Když jsem dobrovolně s mužem a ženou, proč by někdo jiný nemohl být se dvěma muži? A proč by se o potomky nemohl starat i muž? V dnešní době není až tak neobvyklé, když jde na “mateřskou” muž.

Jejda…. Že by někdo uhodil hřebíček na hlavičku? ♥


To jsou asi ty nejlepší/ nejhorší komentáře. Co k tomu říci? Snad je to, že když už mi nedáte zpětnou vazbu vy, musím si ji hledat jinde. Takže tak. Komentujte, hejtujte, diskutujte, ale, prosím, reagujte. Pak nebude muset zoufalá Máňa masturbovat nad každým lajkem na facebooku a hledat si otázky když chce dávat odpovědi! :’(

Vaše Máňa

13 komentářů:

  1. Dakujem za clanocek :) poradte ako sa zoznamit s holkou co by to skusila s parikom. Rada by som mala girlfriend a kamosku a zaroven aj doprajem priatelovi. Ja totiz neziarlim len vtedy, ak ta osoba ma rada mna a ja ju. Neviem si predstavit, ze by priatel mal dalsiu partnerku "vedla" nasho vztahu a ja by som sa nezúčastňovala intimneho zivota. Ako to mate vy? A otazka - moze Áďa s holkou z vasej polytriady mat sex aj ked Máňa je preč?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele…. my děláme, co můžem :D Zastáváme ten názor, že štěstí do tebe nevrazí, musíš mu jít trošku naproti. Koneckonců, my dva jsme se seznámili přes internet (ne přes inzerát, tak zoufalí nejsme ani jeden). Takže máme profil na lide.cz (díky jedné slečně jsme šli do našeho oblíbeného café baru poprvé), zkusili jsme iGirls (brzy vyjde článek o tom, jak také může vypadat rande), v testování je Tinder (zatím jsme se skrze něj s někým sešli - jednou, další je “v jednání”). Další možností je seznamovat se osobně. Jde o to, najít správné místo. Zatím jsme nenavštívili žádný queer-friendly nebo nějaký takový bar, některé mají seznamovací párty a podle nějakého znamení dáváš najevo co chceš. Nám se docela osvědčilo přesvědčení, že skoro každý je bi, že trojka není nic neobvyklého.
      Co se vztahu týče, mám to stejně jako ty, chci rovnocennost. Představa že Áďa je s jinou a já ne je mi dost nepříjemná. Co se týče vztahu ve třech a sexu, dohoda byla taková, že mám právo první noci.
      Máňa

      Áďův komentář:
      Za mne je nejlepší seznamování osobně, například v baru. Jednak internet je tak trochu creepy place, jednak po internetu nejde moc dobře komunikovat ve třech, tak aby to (v začátcích) nebylo hodně divný. No a všechny dámy, se kterými něco bylo jsme potkali v baru.

      Vymazat
  2. Ahoj,
    tak už je načase abych i já konečně něco přispěla :D Momentálně jsem sice v monogamním vztahu, i když vnitřně jsem prostě věrná polyamory myšlení.
    (Právě mě prohlížeč upozornil na omezený počet HTML znaků, takže můj příběh musím trošku rozkouskovat :D )
    S mým přítelem Jardou jsem byla 7 let ve spokojeném vztahu, stejné zájmy, hudba, rozuměli jsme si jako nejlepší kamarádi a milenci zároveň.. Problémy jsme samozřejmě měli, hlavně jsme teda řešili jako největší hrozbu stereotyp.. A bohužel s tím kolikrát nešlo ani nic dělat, protože Jarda měl vždycky nastavený denní plán a přes to nejel vlak..

    No a po těch 7mi letech, kdy jsem pořád věděla, že ho moc miluju přišla docela pecka v mém životě.. Na jedné party jsem uviděla kluka, usmíval se na mě, měl krásné zelené oči a upíří zuby :D No a bylo to, podlomily se mi kolena a úplně jsem se zamilovala..

    Asi po 3 měsících jsme jeli s Jardou sami na party, kde byl i - teď už můžu konečně prozradit jméno - zelenooký Lukáš.. Mimochodem Jarda je hnědooký a oba jsou černovlasý.. A když už jsme u toho, já jsem zelenooká blondýna ;) No a na téhle párty se stala věc, která se prostě stala v opilosti a nikdy předtím jsem Jardu nepodvedla (ani on mě).. S Lukášem jsme si šli pokecat stranou a tak silně nás to k sobě táhlo, že jsme se začali líbat.. Pro mě to byl totální koktejl fyzické chemie a celým tělem mi projížděli elektrošoky jako blázen!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nejtěžší úkol v dosavadním životě bylo pro mě vyřešit si to s Jardou, nikdy jsme si nelhali, takže ani tentokrát jsem nemohla a snažila jsem se najít nějaké východisko.. Zamilovala jsem se do Lukáše, ale věděla jsem, že Jardu pořád miluju, takže co s tím???? :O

      Jelikož jsem v té době o polyamory ani nevěděla (ta doba je rok a půl zpět), nevěděla jsem vůbec co mám dělat.. "Miluju dva kluky, jsem snad divná nebo co?" :D No a tak jsem zabředla do vod internetu a hledala, jestli třeba nenajdu někoho kdo má stejný problém a nějak to dobře vyřešil.. No a našla jsem ;) Byl to Fronémin blog a já jsem se začetla do tajů polyamory a dostalo mě to..

      Postupně jsme s Jardou - mimochodem díky mu za všechno, je skvělý a rozumný - začala pracovat na vývoji našeho vztahu a postupného přesunu a přetrasformování na polyamory. Bylo to strašně těžké, ale Jarda je prostě borec a zvládli jsme to..

      Mezitím se vyvíjel můj vztah s Lukášem a vyvinul se v něco totálně vesmírného a opravdu to byla síla, vědět, že miluju dva kluky, oni milujou mě a může to i fungovat a je to neuvěřitelný :) Byla jsem jak v jiné dimenzi, pocit absolutního štěstí a nevim co ještě :D

      Vymazat
    2. V našem vztahu pro mě byly absolutně nezapomenutelné zážitky, kdy jsme byli ve třech a já byla prostě v nebi.. Jednou to bylo, když jsme pozvali Lukáše k nám domů za účelem toho, aby ho i Jarda lépe poznal a aby jsme si popovídali. No ale tenhle účel jsme trochu víc zapili alkoholem a dopadlo to docela divoce. Pro mě to byl neuvěřitelný zážitek, ale bohužel se po vystřízlivění ukázalo, že Lukáš to nezvládá.. Když jsem se ráno probudila, už tam nebyl, rozhodl se, že půjde 23 km domů pěšky :(( Bylo to hrozně smutné.. Ale dostali jsme se z toho. Ostatní 3 zážitky už nedopadli vůbec fatálně a byly naopak moc fajn (líbání, hlazení, moje prohlášení, že je oba miluju a oba jsem je líbala).

      Bohužel, ale všechno se to prostě postupně začalo projevovat jako, pro Lukáše neúnosné a začali jsme řešit problém, že nezvládá polyamory, že si myslí, že je prostě monogamní a že tohle by mu (vzhledem k tomu, že se do mě víc a víc zamilovává) ubližovalo.

      No a tento problém řeším vlastně doteď a nevím co mám dělat. Miluju je oba, Jardu jako nejlepšího, kluka se kterým se cítím v bezpečí, pro něj jsem Andílek.. A Lukáše, nejnápaditějšího, zábavnýho, roztomilýho, pro kterého jsem Princeznička :D No nezbláznit se z toho že? :D

      Jarda si mezitím našel také slečnu a vypadá to, že se do sebe opravdu zamilovávají a já jsem prostě dala přednost (i když prostě vím, že přednost mají pro mě oba) Lukášovi a bydlím s ním.

      Nemám to Lukášovi za zlé, že ten typ vztahů nepobírá a miluju ho tolik, že ho kvůli tomu nechci opustit. S Jardou se z nás stali nejlepší kamarádi, každý den si voláme, všechno si říkáme. Ale prostě mi to chybí a to nejkrásnější co jsem v životě zažila jsem zažila s nima oběma :( Těžko říct, jestli to má ještě vůbec nějaké východisko..

      Jinak tedy klobouk dolů před Vašimi spisovatelskými schopnostmi a před Vaším krásným vztahem ;) Moc mě to baví číst!

      Vaše Martina

      Vymazat
    3. Ahoj Martino,
      hrozně moc Ti děkujeme za chválu a podporu, hrozně nás to těší, jsme moc rádi, že se líbíme:)
      Mimochodem, tvůj příběh je moc zajímavý, vadilo by Ti, pokud bychom jej tady publikovali?:)

      Áďa a Máňa

      Vymazat
    4. Hezký večer přeju :)

      Nevadilo by mi to vůbec. Už jsem chtěla jít ven se svým příběhem delší dobu, i když jsem to napsala možná moc stručně. Ale ta úleva, když jsem to ze sebe dostala, ta byla k nezaplacení :D

      Těžko říct jak se to bude vyvíjet dál. S Jardou už je to taky horší, vypadá to, že jeho slečna je také úplně monogamní, stejně jako Lukáš. A já je pořád miluju oba, takže krušné časy tohle no (samozřejmě se statečně držím a nepřestávám kvůli tomu žít) ;)

      Martina

      Vymazat
    5. A my hezké odpoledne!:D

      No, kdybys chytla spisovatelskou náladu, tak nám klidně můžeš poslat mailem i nezkrácenou verzi příběhu, budeme rádi:)
      Jo tomu věříme, přeci jen, proto jsme si založili blog, že jo!:D

      No, budeme držet palce, třeba taky změní názor - nás by ještě před rokem ani nenapadlo, že bychom mohli něco takového mít:)

      Vymazat
    6. Tak ja bych teda poprosila toho maila. A pokusim se toho vyplodit vic :D

      Diky, ze Vas to zajima, mam pocit, ze mi to opravdu pomuze.

      Martina ;)

      Vymazat
  3. V pohodě, tak maila už vidím, předtím se mi na mobilu nezobrazil ;)

    Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Wow super pribeh od Martiny :) tesim sa na jeho vyvoj

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, jmenuji se "Tina Petersen" Jsem z Odense v Dánsku. Byl jsem ženatý 9 let s Oliverem a oba jsme měli spolu dva (2) syny. Oliver byl můj milenec na střední škole, můj vysněný muž a já jsme ho milovali víc, než dokážou vyjádřit slova. Najednou můj manžel začal spát a dávat různé omluvy, proč se nemůže vrátit domů. Děti, které byly zvyklé být vždycky kolem svého otce, ho teď vidí ječmen. Začal mít vnější vztahy s jinými ženami a neuvažoval, jak se budou děti nebo já cítit.

    Celý můj svět byl otřesen a zdá se mi, že jsem ztratil jediného člověka, kterého jsem kdy miloval. To se ještě zhoršilo v okamžiku, kdy požádal o rozvod ... Snažil jsem se, co mohl, aby mu změnil názor a zůstal se mnou a dětmi, ale veškeré úsilí bylo marné. Prosil jsem a zkoušel všechno, ale nic nefungovalo.

    Průlom nastal, když mě někdo představil tomuto nádhernému, velkému kouzelníkovi, který mi nakonec pomohl ... Nikdy jsem nebyl fanouškem takovýchto věcí, ale prostě jsem se rozhodl neochotně vyzkoušet, protože jsem byl zoufalý a nezbylo mi na výběr ... Udělal zvláštní modlitby a použil kořeny a byliny ... Během dvou dnů mi Oliver zavolal a byl mi líto všech emocionálních traumatů, které mi způsobil, přestěhoval se zpět do domu a nadále šťastně žijeme jako jedna velká rodina. co úžasný zázrak doktor Zuzu udělal pro mě a moji rodinu. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým se zabývám celá léta

    Představil jsem mu spoustu párů s problémy po celém světě a měli dobré zprávy ... Pevně ​​věřím, že někdo tam potřebuje pomoc. Pro naléhavou pomoc jakéhokoli typu kontaktujte lékaře Zuzu nyní prostřednictvím jeho e-mailu: doctorzuzutemple@gmail.com nebo WhatsApp ho na +2347013499818 a také kontaktujte lékaře Zuzu na Viber prostřednictvím +2347013499818

    OdpovědětVymazat